Swedens official dancehallqueen, last words!

15 Sep

Hejsan svejsan!

Nu sitter jag här, min sista dag som Swedens official dancehallqueen och har på min min krona jag vann förra året, hahahaha jag driver. Den ligger på sin plats bland mina andra vinster.

Imorgon är det dax att kröna årets nya dancehallqueen, vilket ska bli riktigt fett. Jag tror att årets tävling kommer bli galen, många vill ha den där kronan, och jag tror att det kommer dyka upp ett helt gäng galna tjejer som man inte sätt, men som kommer göra en mad show!!

Jag har lite åsikter och sådär inför tävlingen, antar att många är nyfikna på om jag ska köra eller ej? Men innan dess…

Måste jag faktist ge en fin kred till dom som har anordnat hela grejen, och verkligen lagt ner mycket tid på att fixa tävlingen på ett bra sätt. Många tror att det bara är att boka en lokal och sätta på lite musik och ha några random dommare, men det är så mycket mer, det krävs så mycket mer än det. Melpo och Mike (m.f) har gjort ett riktigt tungt jobb, och förutom att tävlingen är väl planerad så har dom tagit hit Mad English, som vann EM förra året (i DHQ tävlingen dårå). Hon vet alltså vad man ska kolla efter hos en DHQ.

Och nu.. kommer jag ställa upp eller ej? Hmmm… I dont know.

Anledninen till att jag inte vill vara med är att jag känner att man ska tävla för att man vill, har lust, känner sig redo, få erfarenhet osv, men framför allt för att det ska vara KUL.

Just nu känner jag att det är mer ett MÅSTE att vara med för att bevisa ngt för någon (vem det nu än är), och jag känner inte att jag har något att bevisa för någon, och alla dåliga och negativa vibbar och diskutioner som pågott dom senaste veckorna har fått mig att tappa lusten heeeelt.

Känns som att man MÅSTE bara för att man är en blackout eller whatever, och det där är fel. Folk sprider intrycket att man MÅSTE vara med, om man inte är det är man feg, fejk or whatever, och det där sprider hat mellan deltagare och alla får press på sig, alla kanske inte går inte för att vinna.

Istället för allt hat skulle man faktist kunna sprida kärlek, och pusha varann. Självklart får man sträva efter att vinna, men man behöver inte tvinga upp folk. Som sakt alla är inte tävlingsmänniskor men skulle kunna sopa alla som deltar, andra älskar att tävla men kanske inte för att vinna, utan för att det är KUL osv, finns många anledningar till varför man ställer upp.

SÅ det jag vill komma fram till är att jag tycker att denna stress runt DHQ tävlingar ger fel budskap, show some love för fan, lägg ner med detta tjaffs och negativt snack. Många tycker säkert att min åsikt är bajs, men ät det istället, och det har iallafall fått mig att tappa lusten. Men jag har å andra sidan haft mitt år, im a dancehallqueen for life!

….Ord från en dancehallqueen, som går i pension imorgon hahhaahahahah!!!

10 svar to “Swedens official dancehallqueen, last words!”

 1. CC den 10:57 f m #

  Jag säger ALLA som kallar sig själva dancehall queen ska ställa upp .. så jag tycker även du ska göra det och hela blackout för visst har de funnits dhq tävlingar innan men de känns som om de här är den ”största” dancehallqueen tävlingen som har varit i sverige enligt min åsikt så jag säger till alla ”DQH” go haaard

  • Vendela den 12:27 e m #

   ja förstår precis vad du menar, men oavsätt om dom har blivit mer eller mindre uppmärksammade så har dom haft samma ”betydelse” med själva tävlandet, man blir swe official dhq. så jag har inte gått och kallat mig det utan anledning, utan jag har fått titeln. Nu när det är dax att kröna en ny swe official dhq, och den kommer inte varit mer dancehallqueen än vi andra som vunnit de olika åren (alltså för just de åren vi vunnit), men nu blir dhq stylen större och fler blir bättre, så självkart uppmärksammas tävlingarna mer och konkurrensen kommer bli störra VARJE år.

 2. CC den 12:37 e m #

  ja okej, du har fått den, binta har fått det är bra men för att kalla sig själv dhq måste du ha vunnit enligt mig jag säger inte det här på något dåligt sätt men mathilde har aldrig vunnit den titeln ändå kallar hon sig för dhq aså jag vet inte men jag tycker att man ska ha vunnit den för att kalla sig själv dhq sen så kanske ni tycker jag har fel vet inte men menar inget illa bara min åsikt liksom

  • Vendela den 1:33 e m #

   tycker du har helt rätt med att man måste ha eller haft titeln för att kalla sig det, men jag talar för mig och inte mathilde. Jag har vunnit en gång, det räcker för mig. sen om jag känner att jag vill köra så kör jag, men som jag skrev i inlägget så vill jag inte ställa upp på något pga att andra ”tvingar” en till det, utan för att jag själv vill det 😉

 3. Sara den 4:26 e m #

  Kommer du vara där och titta?

  • Vendela den 11:07 e m #

   Självklart kommer jag vara där =)

 4. morningseeker den 4:31 e m #

  If you like Grandma “Fearful” from Trojan Mountain –
  the horror to any fashion, perhydrol and silicon,

  vote for her here:

  http://www.dnevnik.bg/evropa/patuvane_v_evropa/2010/08/11/944958_chitatelska_fotoistoriia_baba_strashna/?ref=rss

  and here:

  http://morningseeker.wordpress.com

 5. Big fat mama den 5:31 e m #

  Om man inte vill för att det är ngt fel med snacket kring DHQ snacket har man ju missat totalt vad deta hela handlar om. Se på hela dancehall scenen på Jamaica. Sound Clash – man dissar sina motståndare, varför inte på DHQ tävlingar??? Du och Binta är fake enl min mening. Man kan inte glida på en räkmacka hela livet

  Jag är ingen 20 åring men en ”eldre” som känner reggae scenen sen 1984.
  Don´t do the crime if you can´t do the time!

  • Vendela den 6:47 e m #

   NEJ, man har inte alls missat vad det handlar om. Det kan vara attityd och shit PÅ scenen, så ska det vara, men bakom scenen ska det vara bra stämminig och det är det jag försöker framföra till alla jävla människor som vill att det ska var hat mellan deltagarna vilket är FEL!!!!!! En dansare utan attityd PÅ scenen är ingen dancehallqueen i mina ögon, jag är en snäll person i vanliga fall, men när jag väl kommer upp på scenen blir jag en helt annan människa, och det är en BRA egenskap hos en dansare. Sa jag att man inte skulle dissa sina motståndare på dhq tävlingar?????? NEJ!!!! asså shajt, läs allt en gång till god d-mit!

   Och varför är vi fejk? för att vi faktist har vunnit en dhq SM ett varsitt år? Men förlåt så mkt att vi ställde upp i den där räkmacketävlingen då, det är ju det hela mitt liv gick ut på.. om det var tävlingarna du syftar på får du förklara på vilket sätt vi är fejk, cuz we are real!!

Trackbacks/Pingbacks

 1. I kväll smäller det! -

  […] år verkar både Binta och Vendela känna tvekan för om de ska ställa upp eller ej, då de inte verkar känna sig helt i form i år. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: